E achter B

Rijles met aanhanger

Wilt u rijden met een caravan, paardentrailer,boot of moet u beroepshalve rijden met een aanhangwagen achter uw personenauto dan is in de meeste gevallen het rijbewijs BE verplicht.

U kunt bij ons terecht voor een spoedopleiding of de reguliere opleiding. Wanneer u kiest voor een spoedopleiding zal er vooraf een intake plaatsvinden. Tijdens de opleiding zullen alle onderdelen uitvoerig behandeld worden en wordt afgesloten met het praktijkexamen bij het CBR. Een theoriecertificaat is niet nodig voor deze opleiding.

Op de cursusdag worden de volgende onderdelen behandeld

•   Aan en afkoppelen
  • Recht achteruit rijden
  • Bocht achteruit linksom
  • Bocht achteruit rechtsom
  • Keren d.m.v. zijstraat
  • Achteruit denkbeeldige garage
  • Rijden binnen en buiten bebouwde kom
  • theoretische kennis van het kentekenbewijs auto en aanhangwagen

Wanneer BE rijbewijs?

• Totaalgewicht aanhangwagen weegt meer dan ledig gewicht personenauto of aanhangwagen weegt meer dan 750 kg totaalgewicht.
  • Totaalgewicht aanhangwagen weegt minder dan ledig gewicht personenauto,  maar samenstel weegt meer dan 3500 kg